Партия на зелените ще решава проблемите в риболова, лова и туризма

Председателят на Партия на зелените Владимир Николов коментира, че малцина си спомнят направеният през 1928 година призив на главения секретар на Ловната организация г- н Иван Сокачев, да бъде създаден „Съюз за защита на родната природа”.  Съучредители тогава са били Ловно-стрелческата организация „Сокол”, Българското природозащитно дружество, Дружеството на Българските лесовъди, Българското туристическо дружество и Юношеския туристически съюз. Преди  120 годишни тези организации са поставили началото на опазването на Българската природа.

За съжаление днес „в 21 век” постулатите застъпвани от нашите деди са останали на заден план. Бетонираха плажовете по Българското Черноморие,  бракониери унищожават поголовно дивеча и рибата, язовирите са наполовина празни, изсича се вековната ни гора.  Не се спазва  завоюваното в нашето природозащитно законодателство. Рязко се сниши качеството на живот от замърсен въздух, вода и храна умират стотици хора, заяви председателят на Партия на зеленети Владимир Николов.

Според него социалният туризъм отстъпи място на лъскави и скъпо струващи хотели. Много от хижите загиват, поради невъзможността да поддържат социалния статут, за който са предназначени. По тези причини и много други, ние от „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ” се обръщаме към вас, хората милеещи за дивеча, рибата и планините, пишман еколози работят срещу българската природа. Настана време разделно! Подкрепете ни сега, за да може да решим в Народното събрание всички проблеми в областта на лова, риболова и туризма.

С бюлетина №25 – ЗА ЧИСТА ПРИРОДА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>