Декларация на „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“ № 25 в Бюлетината

Д Е К Л А Р А Ц И Я
на „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ”  № 25 в Бюлетината


Чл. 189. (3) на Изборния Кодекс обявява, че Българската национална телевизия и Българското национално радио отразяват обективно и справедливо проявите на кандидатите, регистрирани от партиите, коалициите и инициативните комитети. „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ”  № 25 в Бюлетината счита, че то не е нито обективно, нито справедливо, защото със следващия текст на алинеята „при зачитане на тяхната равнопоставеност и значимост” политическото статукво си е осигурило комфорт в държавните национални медии.
Критерият „значимост”, който е напълно несъвместим с „равнопоставеност”, практически лишава „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ”  № 25 в Бюлетината от безплатно участие в най-гледаните предавания „РЕФЕРЕНДУМ” И „ПАНОРАМА”, с абсурдното изискване на чл.12, (2), т. 3 на Споразумението     „политическите партии и коалиции, които не са парламентарно представени,” съответно на 09.03.2021 г. и на 05.03.2021 г. да бъдат ограничени до „първите 10 по прогнозни резултати, отчетени и публично огласени в началото на предизборната кампания от проучаване на общественото мнение на социологическите агенции, с които работи БНТ”. Как ще стане това, след като никоя агенция не е мерила резултати по Списъка на регистрираните от ЦИК партии за „ПИ 2021”.  
Критерият  „значимост” създава законова възможност на до сега управляващото „политическо статукво” на финалната права на предизборната кампания в БНТ да участват само те и допуснатите до 10 при тях „значими” партии.
С настоящата Декларация „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ”  № 25 в Бюлетината категорично заявява: Ние не се обиждаме, че сме „незначими” за 30 годишното „статукво” разграбило и превърнало България в срутище, защото не сме участвали в него. Ние възставаме срещу това, да считате за незначими близо 40 000 избиратели, гласували за нашата партия на последните избори.
За нас, „ЗЕЛЕНИТЕ”, няма значими и незначими български граждани. Затова призоваваме нашите членове, симпатизанти и 65-те % българи, подкренящи протестите гласувайте на 4 април 2021 г.  с № 25 – „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ” като алтернативите на статуквото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>