Кандидатът за кмет Андон Тодоров: Благоевград е превърнат в общежитие на София! Ще спра харченето на пари за заря!

А. Тодоров 67w

Уважаеми съграждани, заставам пред вас, за да поискам подкрепата ви за кмет на община Благоевград. Правя го с дълбокото си вътрешно убеждение, че нещо драматично трябва да се промени, защото упадъкът и плъзгането надолу на любимия ни град и наш дом трябва да спре. Да приема битката, само по себе си бе трудно решение и за мен самия, защото съм наясно, че това е нещо, на което трябва да се посветиш изцяло, че с решението си въвличаш в спиралата на сложни отношения, на публичност и на политически противоборства не само себе си, но и семейство, близки, роднини, приятели. Защото властта не е само привилегия, макар че досегашното управление я упражнява предимно по този начин. За 8 години като общински съветник видях как местната власт деградира, как Общинският съвет, който е демократично представителство на гражданството, изгуби тази си роля и се превърна във функция на кмета .Малцина бяхме тези, които се осмелихме да покажем, че царят е гол, мнозина приеха съглашателството и личната изгода да ги ръководят в гласуванията. Тази битка не е за мен, тя е за всички нас, хората, които живеем и работим в Благоевград, а децата ни ходят тук на училище. Ако днес се огънем и приемем статуквото, утре ще се срамуваме от децата си. Имам опита и волята заедно с вас да превърнем нашата община в устойчиво развиваща се, просперираща, сигурна, чиста и зелена. Моето управление ще е открито, отговорно, справедливо и подчинено единствено на интересите на жителите на Благоевград.

Досегашното кметско управление на Благоевград доказа, че е далеч от тези приоритети. На фона на задълбочаваща се криза, на закриващи се предприятия и работни места, на ужасяваща безработица, приоритет за 8-годишното управление на модела Камбитов бяха фойерверките, безмисленото харчене на нашите пари в показни и скъпоструващи мероприятия. Резултатът от това са обезлюдените улици, празните магазини, намаляващия брой ученици и млади хора, принудени да емигрират от града в търсене на по-добър живот. Досегашният кмет превърна Благоевград в общежитие на София. Стотици са принудени да пътуват ежедневно до столицата, за да изкарват прехраната си и се прибират в родния си дом само за да нощуват. За Камбитов и екипа му това няма никакво значение, той е тук за малко, идва за няколко часа и се връща в луксозната си къща в Бояна.

Ние с вас сме тук, в града, който заслужава повече от дистанционно управление в интерес само на кмета и близките му. Аз съм живял, живея и ще остана да живея в Благоевград.

Затова ви предлагам програмата, която цели най- доброто за Благоевград и благоевградчани. Програма, която ще изпълня, ако получа вашата подкрепа.

В мандата си като кмет:

• Ще направя пълна ревизия на онези решения на екипа Камбитов- Тасков, с които са ощетени благоевградските данъкоплатци .

• Няма да вдигам данъците и таксите за гражданите и бизнеса.

• Ще превърна Благоевград в зона, свободна от корупция.

• Ще дам равен шанс на фирмите за участие и печелене на обществени поръчки.

• Ще прекратя практиката с роднинските и политическите назначения.

• Ще осигуря повече средства за селата и справедливо им разпределение между тях.

• Ще създам ЕКОИНСПЕКЦИЯ за по-чист въздух.

• Ще изградя нови парко места и гаражи.

• Ще сложа край на скъпата заря и безумни хонорари за гастрольори.

• Ще работя за насърчаване на образованата раждаемост

• Ще мобилизирам усилията на екипа си за привличане на инвеститори, които да гарантират не само работни места, но и достойно заплащане и условия на труд.

• Ще работя за спокойствие и сигурност за отглеждане и възпитаване на нашите деца

• Ще работя за достойния живот на нашите родители.

• Ще работя с вас и за вас – моите съграждани.

Това са основните акценти в моята програма, която до дни ще представя в пълния ѝ вид.

СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА БЛАГОЕВГРАД!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>