Партия на Зелените с позиция относно изтеклите лични данни на българските граждани

^95CA2D6D34B0267B5BF5551413F5708F01274DCEFA39F13A43^pimgpsh_fullsize_distr

Партия на ЗЕЛЕНИТЕ 

П О З И Ц И Я

Относно: Изтеклите лични данни на 5 000 000 български граждани

 

Уважаеми сънародници,

         След като в продължение на няколко дни високопостовени управляващи и удобни „експерти” ни убеждаваха колко безобидно и неопасно за гражданите е изтичането на личните ни данни в публичното пространство, беше решено чудото за три дни да бъде закрито с обещанието, че Комисиятя за защита на личните данни след проверка, някога, ще наложи сурови санкции – сериозна по размер глоба на НАП.

Уважаеми управляващи,

         Стига вече, безлична колективна безотговорност, защото:

  1. Българският данъкоплатец, тоест всички ние, веднъж беше глобен с милионите похарчени за внедряване на беззащитната защита на личните ни данни в информационните системи на НАП.
  2. Глобявате непряко 5 000 000 (милиона) българи да си сменят личните карти, като единствено възможна, някаква превантивна мярка за защита от изтичането и ползването на техните лични данни, което струва пари и нерви. За съжаление те не могат да си сменят ЕГН – то.
  3. И накрая ще ни глобите да платим и глобата на НАП за престъпно поведение по отношение опазването на личните ни данни, защото НАП е държавна организация и ще плати глобата от Държавния бюджет, тоест, от нашите джобове.

 

Уважаеми управляващи,

 

         Отговорете ! Кой е наказаният ??? – един, двама или трима високопоставени чиновници, които като се позабрави случая ще бъдат устроени на още по-добри позиции, или петте милиона български граждани ужилени трикратно от това изтичане на личните им данни ?

 

         Партия на ЗЕЛЕНИТЕ категорично заявява: Стига вече, безлична колективна безотговорност и настоява разследването по случая на изтичане на личните данни освен от Комисията за защита на личните данни да се проведе и от Прокуратурата и да завърши с персонална наказателна и административна отговорност – присъди с ефективен срок и персонални глоби на длъжностни лица.

 

София, 29.07.2019 г.                           Партия на ЗЕЛЕНИТЕ

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>