/Видео/ Владимир Николов: В България прокуратурата не работи, контролът за усвояването на европейски средства трябва да дойде отвън…

Владимир-Николов

Владимир Николов – кандидат за евродепутат от партия на „ЗЕЛЕНИТЕ“ участва в предизоборен диспут по БНТ.

Това е вторият предзиборен диспут по БНТ 1 в рамките на кампанията за изборите за Европейски парламент, които ще се проведат на 26 май.

Ето какво каза Владимир Николов: „ Името на партия на „ЗЕЛЕНИТЕ“ подсказва, че основната концепция на партията ще бъде опазването на природата и климата това е основната кауза. Имаме и други политики по основни теми, но нашата основна кауза е по опазването и защита на уникалната българска природа. Това е най-важният проблем за нас, който трябва да решим. Другият проблем, който ние искаме да защитим е за сувереността на държавата, за името на България за нейното достойно и честно представяне пред Европа. За изразходването на европейските средства от партия на „ЗЕЛЕНИТЕ“ смятат, че трябва по строг контрол и мониторинг на тези средства. В България едва ли ще успеем да осъществим този контрол. Ние го показахме прокуратурата не работи както преди малко го споменаха и колегите за къщи за гости за апартаменти, за магистрали“, заяви категорично Николов.

„В предния програмен период 250 млн. бяха усвоени по оперативна програма „Биоразнообразие“ аз не знам някой да е чул с какво подобрихме биоразнообразието. Тези пари бяха усвоени и сега прокуратурата започва за разследва за магистралите и за къщите за гости, но никой не закача зелените НПО-та и прокуратурата мълчи по случая, така че контролът при всички положения трябва да дойде отвън, защото при този режим, при тази система ние не можем да се справим. Ако ние не успеем да върнем доверието в българския избирател да го накараме да излезе да гласува, да направим тази промяна както споменах от вътре навън. Отново става същото, не можем да правим едно и също всеки път и да очакваме различен резултат. С отказа си да не гласуват гражданите неволно подкрепят статуквото“, допълни Николов.

„Кандидатствах по европейска програма и бях отхвърлен, което не ме изненада, малко точки, не отговарям на условията. Но ще се върна към малкия и среден бизнес 90% от субсидиите, които влизат в този бизнес са кухи. Те без тях не могат да съществуват. И след като намалеят или свършат тези еврофондове те не могат да продължат своето развитие. България категорично трябва да се обяви против определянето на Европа на две скорости и това да бъдем в периферията й. Защото се получава така както говорихме за малкия и средния бизнес, нас ни използват като пазари и като евтина работна ръка. Българските евродепутати и политици не съумяват да защитят националния интерес на държавата“, коментира Николов по актуалната тема Европа на две скористи.

Ето какво още интересно каза Владимир Николов в диспута, гледайте тук във видеото:

Участниците в предизборния диспут:

Данаил Георгиев – кандидат за евродепутат от партия „Движение 21“

Вестимир Ананиев – кандидат за евродепутат от партия „Волт“

Емил Мечикян – кандидат за евродепутат от Коалиция „Възход“

Владимир Николов – кандидат за евродепутат от Партия на зелените

Венета Маджистрели – кандидат за евродепутат от партия „Глас народен“

Венислава Атанасова – независим кандидат за евродепутат

В диспута заявка беше подала и независимата кандидатка Десислава Иванчева, която изпрати писмо, че не е получила разрешение от съда да дойде и участва в днешния диспут. Тя смята, че по този начин за пореден път устата ѝ е запушена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>