Владимир Николов- председател на „партия на Зелените“- „Гласувайте за нас, за бъдещето си и това на децата ни“!

^6E0F3BA1279957BEA2FA2044F52BB5D6AEE332680E5C2DFFEE^pimgpsh_fullsize_distr

27 години ненормално управление  смаза  обикновения човек, докара го до ръба на отчаяние!

Представяме на читателите предизборно интервю с Владимир Николов- председател на „партия на Зелените“, водач на листа в 23 МИР Софияи 27 МИР Стара Загора

 Господин Николов, трудно ли се ръководи партия? 

На бих казал, че е  лесно, но не се оплаквам. Въпрос на планиране и организация. Трудно е дотолкова, че ние все още не сме голяма партия и оперативният  ни екип не е много голям, но се стремим съвместно да си вършим работата. За сметка на това нашите областни и общински лидери са развили силни структури с много и разнородни нови лица. Политиката не е да даваш интервюта и да те снимат камерите. Политика, е когато с твоите действия помагаш на хората, когато прилагаш политиките си в полза на хората. Истинската политика се случва там, където се решават  проблемите. При нас 90% от структурите ни са изградени от млади хора, които имат знания и желание да променим както политическата система, така също и модела на управление в социално- икономически план. В нашата партия знаем и високо ценим думите – морал, ценности, отговорност и честност. Това е едно от предимствата ни пред всички други, че ние не сме обвързани и обременени от задкулисието.

На края на кампанията какво видяхте в нея и как протече тя при Вас? Какво обещахте на хората?

Тази кампания ме връща през всичките 27 години назад – от началото на прехода до днес. Тя отново ме убеди, че държавата ни няма никакво съществено развитие, а  обикновеният  човек го смазаха и докараха до ръба на отчаянието, все по- беден и по-болен. И сега както в началото на 90-те, проблемите са същите и политиците ни не съумяват да постигнат един нормален стандарт на развитие. Отново говорим за здравеопазване, образование, ниски доходи и пенсии, корупция, битова престъпност, сигурност, демографска криза и др. Наред с тях имаме вече и нови проблеми свързани с нелегалните имигранти и несигурността на отношенията между големите сили. Нагледахме се на координирани театрални постановки и от Корнелия Нинова и от Бойко Борисов, отново за заблуда на хората. От немай къде се появява и Марешки с неговия популизъм  и една безпринципна коалиция като Обединени Патриоти. Всички те заслужават по един Оскар за цялостно творчество.

Ние не обещаваме нищо, защото това не трябва да са обещания, а трябва да е дълг на всеки политик или партия – да осигури достоен живот и съществуване на хората. Нашите идеи и виждания за развитието на България ще ги постигнем, с решителност и твърдост. Истинската политика е не само  сблъсък на идеи, но и да предложиш решенията. Нашата партия има програма и визия за бъдещото развитие на страната във всички сфери: екология, управление на природни и подземни богатства, изцяло нова  система на здравеопазване, образование, икономика, съдебна система и правосъдие, доходи и пенсии, национална сигурност и т.н.

Господин Николов, има няколко дни до изборите. Какви резултати очаквате да се получат ?

Вие виждате как ни облъчват ежедневно, че едва ли не съществуват само три или четири партии, а това са точно онези които съсипаха държавата ни и сега искат още и още. Това са онези, които унижават българския народ и го докараха до там да мисли как да оцелее и да се чуди как да си плати сметките, лекарствата и хляба. Време е да кажем стига на този геноцид. Партиите от статуквото нямат интерес в Парламента да влязат партии като нас, защото „рахатлъка” им ще свърши, схемите им ще бъдат разбити. В България има и честни партии и не приемам, че всички сме ‘’маскари’’. Аз не съм такъв и не искам да нося отговорност за действията на некадърни и корумпирани политици и предатели.

Що се отнася за резултатите от изборите, аз очаквам повече хора да са повярвали в нашите безкористни цели и идеи. Ние в Партия на Зелените не се издържаме от политиката. Всеки един от нас вярва в каузата ни, а именно едно ново начало изградено с нови и неопетнени лица, образовани и подготвени  и най-важното имащи желание и воля да подредят държавата ни. Всеки един глас за нас е реален и много важен. Ние не можем да си позволим да излъжем или подведем хората. Аз вярвам в тях и съм убеден, че има смисъл да гласуват за нас, за бъдещето си и това на децата ни. Всичко зависи от тях и те ще определят съдбата на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>