Топ юрист и кандидат за народен представител Йонко Гергов: „Ще се боря за нов Изборен кодекс и нов антикорупционен закон“

5ba43bf2912652de5c42d37ea578ffdc_L

Едни от най-важните приоритети на една държава е да има добро образование и здравеопазване

Кандидатът за народен представите Йонко Гергов от "Партия на зелените" за 10 МИР –Кюстендил се обяви за нов тип демократичен модел, политическа система и икономика. Той застава твърдо против надграждането на корупцията и разграбването на държавата и е за нов Изборен кодекс, както въвеждане на частично мажоритарно гласуване за народни представители, задължителен мажоритарен вот за общински съветници. Кандидатът за депутат счита, че трябва да има персонална отговорност, защото един от големите проблеми на обществото е чувството за безнаказаност и безотговорност.
„Мисля, че повече от всякога се нуждаем и от нова икономика, в която държавата да играе съществена роля. "
Като свой приоритет в работата си Гергов посочи създаване на изцяло нов антикорупционен закон и бе категоричен, че ще отстоява позицията на „Партия на зелените”, да няма давност за корупционни престъпления, извършени след 1989 г.
В социалната сфера кандидатът за депутат застава зад политиката на партията си и твърдо ще работи за създаване на нов национален пенсионен фонд, в който всеки работещ да има своя сметка, от която да му се изплаща пенсията.
„Едни от най-важните приоритети на една държава е да има добро образование и здравеопазване. Последните години това, което се случи с образованието е недопустимо.Мисля, че държавните пари трябва да влизат само в държавни училища и да се запазят техникумите, защото техническото образование е много важно, а към момента има глад за такива кадри.”, допълни още Гергов.
Кандидатът за народен представител Йонко Гергов вярва в своите сили и възможности и с подкрепата на „Партия на зелените”, ще подобрят живота в България на 26 март с бюлетина номер 12 за едно нова начало и за една нова България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>