Христо Дунчев-син  от политическа „Партия на зелените“- Нашата цел е здрав и образован народ, за да може да не се манипулира“!

dunchev

 100% връщане на всички природни богатства в ръцете на държавата!

 

 

 

Предизборен диспут в предаването „Резонанс“.

 

Въпрос: Излагане в една минута програмата на партията?

Х.Д- Партия на зелените се явява на изборите, тъй като 25 години стигат не трябва да чакаме 45 години да има някаква промяна в България ние сме новите и младите хора, които ще постигнем и ще подобрим живота в България на 26 март с бюлетина номер 12 за едно нова начало и за една нова България.

1-ви кръг от диспута!

 

Въпрос: Основно наболелите теми в обществото- нестихващата борба с корупцията, която за сега според обществото не дава резултати, които се очакват това е отбелязано и в последния доклад на Европейската комисия. Вие имате ли заложени мерки?

 

Х.Д. Заложени мерки имаме да но, за да може да се случи нещо в България и да се промени тази ситуация, първо трябва да има воля, тъй като закони има. В НК са описани много неща, които са корупционни и за корупцията, но няма воля да се случат нещата. В момента е нужно един допълнителен закон, който е антикорупционен, закон, който трябва да подсили общите в момента закони, който трябва какви са съответните наказания парични глоби, отнемане на имуществото, това е като цяло, което трябва да се случи в момента и най-голямото и най-силното нещо, което трябва да се случи е воля, че хората да искат да го направят това нещо.

 

Въпрос: Но това, което ги задушава хората е битовата престъпност едва ли корупцията по-високите етажи ще ги удовлетвори да спят спокойно, но особено в малките населени места?

 

Х.Д. Към думите на колегата, че  за престъпността трябва да търсим причината, а не да решаваме проблема, който имаме, причината, защо има престъпност. Хората нямат пари в малките населени места, на места хората работят за 200 лева, ако има работа за 200 лева те все едно взимат 2000 лева и затова се получава едно преселение от малките градове, от малките села към София. Ние затова в нашата програма имаме развитие на Зелена икономика –връщане на селското стопанство в производството на малките и средните да се развият малки и средни производители, които да произвеждат само био продукти, които да осигуряват здравословен живот но хората и също така и поминък.

Малките села и общини да бъдат финансирани със специален фонд, не само големите градове да получат някакви , а и самите малки общини и села допълнително да получават пълно финансиране за развитие на хората, ако искат да стимулират производството на продукция, а също така държавата трябва да се намеси тя в началото да изкупува тази продукция и да има пазар. Ние сме за връщане на 100% на всички природни богатства в ръцете на държавата и да е на българите, а не на частни фирми.

Втора част

 

Въпрос: По темата за здравеопазването, тъй като беше намесено име на бившия министър на здравеопазването Петър Москов?

 

Х.Д.  Аз ще кажа така тука се правиха реформи, реформи, реформира се нещо, което не функционира.  От тук нататък  трябва да има една коренна промяна. Първо в България има много бедни болни хора и продължават да се разболяват все повече млади хора. Трябва да се направи превенция, да се прекъсне тази връзка, да се прекъсне това нещо млади хора да боледуват от инфаркти, да има високо кръвно трябва не да се реформира старото, а да се започне с грижата с младите и хората, които не са болни и да се предотвратяват разболяванията не да се прави нещо от сорта ще реформираме тези пари, ще ги пренасочим натам, следващата година ще има повече пари  за сърдечно съдови заболявания, от там следващата година се пишат повече направления за сърдечно-съдови болести, а от там хората всички са болни от сърце и т.н. В нашето виждане е, че трябва да се погрижим за доходите, което е здравето на хората, тъй като днешния човек се прибира натиснат от ежедневните си проблеми и това го убива. Трябва да се обърне внимание на спорта. Всички деца да имат възпитание, да имат желание да тренират. Отделно хората под какъв стрес работят, каква им е обстановката на работното място, никой не говори за това нещо.

 

3  кръг -За социалната политика , вие като народни бъдещи представители за пенсиите и заплатите какво ще направите, за да се усети някакво увеличение?

Въпрос: Темата за образованието?

 

Х.Д. Едни от най-важните приоритети на една държава е да има добро образование и добро здравеопазване. При  здрав и образован народ няма да може да се манипулират хората. Последните години това, което се случи с образованието е ужасно нещо. Пак ще влезна в темата за финансирането на училищата и университетите. Хората да си задават един въпрос. Защо държавни пари  трябват  да влизат в частни университети  и частни  училища. Държавните пари трябва да са за държавните университети и  и държавните училища. Да се проследи тяхното харчене  и съответно като има държавни поръчки, да са по дадена специалност, да не се развалят техникумите, защо искат да се премахнат техникумите. Техническото образование, което за една страна е много важно нещо.

Целият диспут може да видите в това видео….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>