Валентин Симов, водач на листата в 24 МИР София – „Ние сме истинските зелени“!

Valentin_Simov_Zeleni

Да не допуснем да ни превърнат в една колониална република!

Зорница Атанасова от ПП "Движение Напред България", Александър Каракачанов от КП „КОЙ – Българска левица и Зелената партия", и Валентин Симов, ПП "Партия на Зелените", дебатираха в студиото на "Още от деня".

Разговорите са в рамките на предизборната кампания за предсрочни парламентарни избори на 26 март. Дискусиите се провеждат според правилата на Изборния кодекс, ЦИК и подписаното споразумение между БНТ и политическите формации.

Валентин Симов –водач на 24 Избирателен район София в предаването на БНТ Избори 2017.
Въпрос : Партия на зелените не за първи път участва на избори ?

В.С. Партия на зелените от 2001 година участва самостоятелно на избори.
Въпрос: Защо сте толкова настоятелен да влезете във властта?

В.С. Да кажа защото първо 27 години ни ограбват вече непрекъснато, едни и същи самодоволни политици. Корумпирани и искат да станем отново една бананова република и затова Партия на зелените непрекъснато участва и търси своите симпатизанти в  нишата, която има.


Въпрос: Коя е тази ниша?

В.С Това е нишата, която има в центъра на лявото, там където стоят всички европейски партии на зелените, които са в Европейската зелена партия, така че търсим там нашите последователи и се надявам на тези избори вече да ги намерим.

Въпрос : Вашите идеи и визия затова как трябва да се развива държавата дали съвпада с това дето чувате до момента?

В.С .Ние от Партия на зелените смятаме, че модела много точно е бил направен, той не е грешен, той е направен от охра, които до днес държат на този модел и са се облагодетелствали в рамките на тези 27 години, затова ние казваме, че новото статукво трябва да бъде повече държавна собственост, по-добро селско стопанство, което на първи етап да бъде супбсидирано и храни без ГМО-ота. Така можем да привлечем повече туристи в България, нещо което вероятно ще вълнува много хора, тъй като чак сега се сетиха да правят изследвания дали храните, които били в Словакия, Унгария не знам си къде отговаряли на стандартите на Европейския съюз и се оказали , че ние ядем тук боклуците на Европа. Такава Европа за какво ние на две скорости, няма нужда от подобен модел и нашите политици продължават да вървят по този модел. Ние ще станем  една колониална република, ако въобще се стигне до някакъв Европейски съюз след години.

Въпрос: Е даде то въпроса е как да се формулират конкретно нещата?

В.С. Тя българската история го доказва на всякъде, където ние сме били в съюзи те са се разпадали и сме губели.
Въпрос: Вие в пряка конкуренция ли сте?

Каракачанов отговоря – те са наше отроче, а г-н Симов опонира –отрочето на господина е виновно да се създадат тези зелени партии, тъй като 10 години ние работихме заедно с него, той казва бившо отроче, но тогава не беше бившо отроче, след което направи един съюз с една комунистическа партия на един покойник БКП Георги Димитров, лека му пръст на човека и иска да ме убеди, че той е зеления.

Въпрос: Значи сте опоненти?

В.С. Ние сме истинските зелени, какви зелени са те като са в някакви куци патерици на левицата, другите зелени са в някакви да не знам къде просто, на обезличаване.

Въпрос: Г-н Симов трябва ли да останем в Европейския съюз, дали трябва да се преразгледа европейската ни ориентация?


В.С. Мене лично никой не ме е питал дали искам да ходя в Европейския съюз, а доколкото си спомням и българските граждани не бяха питани.

Въпрос: Ето сега Ви питам трябва ли да останем в Европейския съюз?

В.С. Сега в момента е много трудно да се прецени, тъй като България е поставена на колене.

Въпрос: Т.е вие смятате, че влизането ни в Европейския съюз е било грешка така ли?

В.С. На този етап да, трябваше да се спази закона, никой не го спази и това един от проблемите, онзи ден слушах министърката на околната среда по повод плана на парк „Пирин“, един път прави едно решение, след това казва абе чакайте сега то по целесъобразност и президента и се обажда и по целесъобразност сега ще го отменим и ще направим . Значи по целесъобразност решаваше само другаря Тодор Живков, там 50 години се решаваше нещо по целесъобразност. Другият въпрос кака може да стане това, за което говорихме, г-жа Атанасова, значи повече държава в управлението в собствеността и регулирането на икономическите и социалните политики. Това може да стане, когато се ревизират всички такива договори, които са дадени концесии, където примерно Челопечене и Пирдоп там някакви си МАйниг и не знам си какви, дето ни плащат 1% от комисионната такса, а изнасят над сто тона злато годишно и да питаме сега кой подписа тази концесия и да го вкараме в затвора, а за да стане това.

Въпрос: Т.е да се спрат концесиите , повече държава в икономиката?

В.С Държавата да си върне управляващата си квота, не може да позволяваме ние един ЧЕЗ, който храни чешките пенсионери за сметка на българските граждани.

Въпрос: Кажете още едно две неща, за да можем да добием представа от вашите идеи и от програмата, която имате?


В.С. Повече държава, концесиите да регулират, увеличение на държавната собственост на 35, 40 % , примери мога да дам Австрия, Дания.

Въпрос: Съжалявате, че сме влезли в Европейския съюз, а СЕТА трябва ли да бъде подписана?


В.С. Не тя ще закопае България окончателно този въпрос трябва да бъде приключен, аз Ви гарантирам. 

Водещата: По една минута да призовете да гласуват за вас?

В.С . Уважаеми български граждани ние сме за зелена България, за страна без ГМО продукти за силно селско стопанство, което може да ни изведе напред и това е доказано в историята ни. И да се обърна към българските избиратели: Народ, който избира корумпираните, той не е жертва, той е техен съучастник затова на 26 март в изборната кабинка с бюлетина номер 12, за да не сте съучастници на партията, която 27 години ни граби!

Вижте цялото интервщ тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>