Родолюбец и ерудит е водачът от Гражданската квота на „Партия на Зелените“ във Велико Търново – Павел Пенев!

penev2

Гражданите над партийните интереси!

Кой е Павел Пенев: Той е на 39 години, семеен с 3 деца, има Висше образование от Стопанска Академия “Д. А. Ценов”, гр. Свищов – Магистър по Търговия, роден в България и понастоящем живеещ в старата столица на България – Велико Търново. Занимава се професионално с изработка на уеб сайтове, маркетингов анализ на сайтове и СЕО оптимизация.

Съпругата му Таня Кондова-Пенева е завършила във Велико Търновския Университет “Св. св. Кирил и Методий” със специалност “Художник – Иконограф”, степен Магистър. Занимава се професионално с изографисване на икони и православни храмове.
Те двамата решават да откликнат на една благородна кауза, като създават сайт на таврийските българи живеещи на територията на днешна Украйна.

Ето част от историята: „По добро стечение на обстоятелствата през 2012г. с нас ( с мен и моята съпруга Таня) се свърза Иван Ангелов – Таврийски българин с молба да помогнем с откриване на корените му тук в България – в с. Извор, обл. Бургас. От нашата кореспонденция разбрах за голямата болка, която изпитват нашите “братя” по дух и народност в далечна Украйна. Впоследствие Иван Ангелов ни свърза и с другия виден българин – Иван Серт от Одеса. От вече общите ни разговори разбрах за огромната липса на трибуна, където да могат свободно и без цензура да споделят своите виждания, мисли и терзания. Много ме зарадва тяхната ерудираност и дълбоки познания за Българската история и по конкретно историята на Велика България и нейните основатели кан Кубрат и кан Аспарух.

И така реших да създам този сайт безплатно, като вид дарение – една скромна лепта към тяхната, а вече общата борба за запазване самобитността на Българите в Украйна.“

Повече за сайта може да прочетете на неговите страници: http://майчинастрана.org/
Това е само част от малкото, което е извършил Павел Пенев.

Преди да започне активно да работи в IT сектора, Павел Пенев се е занимавал с издателска дейност. За гр. Велико Търново в периода 2005г. – 2008г.е бил основна част от екипа издавал и разпространявал списание: безплатен културно информационен гайд „Вижте Велико Търново отблизо“, в което се е отразявал културният живот на старата столица.

„Партия на Зелените“ и този път направи най-добрият избор, като избра истински българин патриот и родолюбец, борещ се за общочовешки каузи. В предизборните листи на „Партия на Зелените“ има само по едно политическо лице номинирано за народни представители от Гражданската квота, какъвто е Павел Пенев. Дано са повече такива като него в политическите листи за предстоящите избори. С такива личности надеждата за по-добро бъдеще на България няма да умре!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>