Председателя на ПП „Партия на Зелените“ Валентин Симов: „Зелените“ си правят безплатна политическа реклама в национален ефир за Карадере

untitledПолитическа партия “Зелените“ си правят безплатна политическа реклама в национален ефир за Карадере. Телевизиите БТВ, Нова, БНТ, ТВ7, Хоризонт и Дарик радио не спират да канят само на лидерите на „Зелените“ и техните членове Андрей Ковачев, Тома Белев, Петко Цветков, Андрей Ралев, Борислав Сандов. Навсякъде се пробутва и Атанас Чобанов, който е водача им за европейските избори.

Настояваме телевизиите да изписват „платен репортаж или предизборна хроника“, когато канят т. нар. „зелени“. В случай, че няма такъв надпис трябва да се търси равнопоставеност с останалите поличитески сили и по-специално с тези, които са заявили екологична насоченост.

Настояваме съгласно Избирателния кодекс електронните медии да обявят договорите си за платена предизборна реклама с партия „Зелените“. В противен случай ще продължи практиката обществото да бъде манипулирано, да получава едностранна информация и да му бъде отнето правото да направи информиран избор.

Затова ние ще следим и сезираме Съвета за електронни медии и Централната избирателна комисия. Ако те не реагират адекватно ще се обърнем към европейските институции.

 

 

24.03.2014 г.                                            ПП „Партия на зелените”

Гр. София                                                 Председател: Валентин Симов                                            

                                                                      

                                                                     

2 responses to “Председателя на ПП „Партия на Зелените“ Валентин Симов: „Зелените“ си правят безплатна политическа реклама в национален ефир за Карадере

 1. Гаврилов

  Здравейте,

  Искам да гласувам за вас, но не намерих информация за вашата дейност.

  Reply
 2. Аглика Крушовенска

  Няма нищо по-нормално от това Зелените да организираме протести в защита на природата

  По повод публикации в някои сайтове, които отправят обвинения, че Зелените правим предизборна кампания с протестите за Карадере, намираме за задължително да заявим следното:

  Това са поредните публикации по становище-тюрлюгьовеч от лъжи и спекулации, скалъпено от фасадните организации на строителната мафия в България. Смятаме, че нищо от фантасмагориите в публикациите не заслужават внимание и коментар, освен твърдението, че Зелените използваме протеста за Карадере, за да правим предизборна кампания.

  Във връзка с това е важно да се отбележи, че Зелените открихме предизборната си кампания два дни преди протеста за Карадере на 20 март – с представянето на водачите на листата ни за европейските избори, което се състоя на 18 март в Борисовата градина. Водачи на листата са създателят на сайта за разследваща журналистика „Биволъ“ Атанас Чобанов и съпредседателят на партията и водещ активист срещу проекта за петролопровод „Бургас – Александруполис“ Даниела Божинова. Атанас Чобанов е известен с множество публикации в сайта „Биволъ“ с разкрития за строителната мафия по Черноморието (Дюнигейт, Странджа, Иракли, Корал, Карадере и др.), която стои зад споменатите по-горе фасадни организации, създали мита за „зеления октопод“, за да клевети системно в своя полза природозащитното движение в България.

  Протестът против бетонирането на Карадере е само едно от редовните ни граждански усилия срещу безобразията на олигархията, като партия, заставаща на първо място в полза на устойчивото развитие на регионите в България. Устойчивото развитие на алтернативен туризъм чрез създаване на зелени работни места е точно обратното на бетонирането на плажовете за масов туризъм по модела на Слънчев бряг, което облагодетелства единствено мафията. Няма нищо по-естествено за Зелените от това да организираме, участваме и подкрепяме протести, чиито цели са идентични с целите на нашите собствени политики за управление на България.

  И, понеже ни писна от упражнения по гасене на пожари след всеки случай на унищожаване на природата по морето, Зелените продължаваме инициативата си за събиране на подписи за учредяване на парк „Българско Черноморие“. Ще продължим да оказваме натиск и за приемане на предложените от нас промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, които могат да спрат застрояването в НАТУРА 2000 и да осигурят жизнено необходимия спасителен пояс за българската природа и българския туризъм.

  Тези наши усилия логично остават неразбрани от авторите и разпространителите на визираните публикации, защото те работят за налагане на коренно различен дневен ред в България, работещ срещу обществения интерес.

  ИС на Зелените

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>